SK Slavia Praha

Co si myslíte o možnosti znovuobnovit bývalou federální československou fotbalovou ligu?

Já jsem tímto nápadem absolutně nadšený, už patnáct let tady všem říkám, že rozpad Československa byl nesmysl a ve fotbale to platí dvojnásob. Derby se Slovanem, výjezdy do Žiliny, do Košic, PARÁDA!

Více o tom píše Deník Sport.

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ja jstim nesouhlasim, naše liga by jse měla snižit na 12 tymu.

Odpovědět

já ani nevím jestli jsem pro a nebo proti :-D ....ale asi o trošku návrh pro
PLUSY: tak ten největší je určitě kvalita ligy, mluví se o 18 týmech, čímž by se zvedlo vytížení a taky příliv kvalitnějších hráčů.... tím pádem týmy budou konkurenceschopnější v Evropě, což se projeví na zvýšených koeficientech a s tím spojený větší počet míst pro evropské poháry (představte si 1. tým LM -4.předkolo nasazený (časem třeba zákl.sk. :-) ), 2. tým LM-3.předkolo, 3.tým EL-1.kolo, 4.tým EL 3.předkolo a vítěz ČS poháru 3.překolo EL ..to by bylo hezký)....liga by byla sponzorována oběma svazy, takže v tom není problém....navíc při redukci na 12 českých a 6 slovenských týmů by i sponzoři raději investovali do prvoligových než těch, na které místo nezbylo....ligu by mohli prakticky hrát jen ekonomicky zajištěné kluby, které budou mít snad vyhřívané trávníky a tím by nemusela být tak dlouhá zimní pauza....navíc by i případným zkvalitěním kádrů a tím lepších výsledků v Evropě stoupla cena hráčů.... ligu by snad navštěvovalo i víc fanoušků, pač bude více kvalitnějších zápasů.....atd.

MINUSY- tak tady ten nevětší bude asi navštěvovanost venkovních zápasů.....a pro nás Slávisty určitě další zdražení vstupenek :-D protože jak říká pan Doležal - koupili jsme kvalitu + vy na ni chodíte = zdražení ....výsledky se neberou v potaz ....

SHRNUTÍ : klady určitě převažují, časový harmonogram a takové věci, zajištění ligy po všech stránkách to už je na svazu.... ale s pohledu fanouška určitě plus....myslím si, že lepší omrzet nějaké zápasy venku na Slovensku a těšit se o víc zápasů doma v bitvách se Slovanem, Žilinou a dalšími předními týmy z česka, které budou jistě kvalitnější než dosud a třeba budem moci vidět v Edenu útočný fotbal od hostujícího mužstva a dočkáme se i pár 15 tisícových návštěv :-)

OTAZNÍK : ten je jeden a to stanovisko UEFA

představte si 1.ligu v tomto složení: Slavia,Sparta,Teplice,Plzeň,Liberec,Olomouc,Ostrava,Mladá B.,Jablonec,Brno,Slovácko, České B.,Žilina,Slovan,Ružomberok,Trnava,Bánská Bystrica,Nitra

nějaký Kladno, Střížkov či Příbram mi tam vůbec nechybí

Odpovědět

mě by tam nechyběla ani Sparta

Odpovědět

Jsem pro, avšak jak by to bylo s postupem do pohárů? Zvýšil by se počet jejich účastníků třeba na 6, kdyby vznikla společná liga? Postupovalo by se na základě postavení v tabulce, nebo by se postup dělil na českou a slovenskou část? A co když se třeba Žilina umístí ve federální lize na 5. místě a půjde do předkola LM s vítěznou Slavii kdežto druhá Sparta jen do Evropské ligy? Co když spadnou třeba dva slovenské týmy? Jak to bude s postupem do takové soutěže? Tyto úvahy jsou poněkud bezpředmětné, jelikož UEFA nikdy nedovolí vznik této soutěže, protože by tím dala záminku nejlepším a nejbohatším týmům evropy, aby si založily vlastní, soukromou ligu a podkopala by si tak sama nohy!

Odpovědět

Tak z toho bych zrovna obavu neměl.Slučovat se chtějí menší ligy,aby společně vytvořili vyšší kvalitu a taky se aspoň trochu přiblížily rozsahem své hráčské základny hráčské základně největších,a tedy logicky i v ligovém fotbale nejsilnějších zemí.
Ty mají svoji fotbalovou základnu natolik širokou,že by jim případné spojení s dalšími ligami už téměř nic nepřineslo-ani ta návštěvnost by se prakticky nezvýšila,neboť už většinou nemá kam se zvyšovat,obsazenost stadionů v těchto ligách je už nyní obvykle vynikající.Negativa by v případě těch velkých lig,narozdíl od těch menších,drtivě převažovaly-jsem naprosto přesvědčen o tom,že z velkých lig by si slučování nepřála vůbec žádná.
Jestli se nepletu,tak o Superlize coby soutěži týmů ze skupiny G-14 se snad uvažovalo coby náhradě evropských pohárů,ne domácích soutěží,ne?A tady se UEFA vskutku nemá čeho obávat-řídí totiž zaběhlé a velmi populární evropské soutěže,které pro nejúspěšnější mančafty představují nemalý zdroj příjmů,kterého se kvůli nejistému projektu pro omezenější počet týmů(tedy s menší diváckou základnou-méně sponzory-menšími výdělky za vysílací práva)nikdo soudný nebude chtít vzdát.Nijak by si tím totiž patrně nepomohl,spíš naopak...
Nezapomeňme taky,že návrhy na spojení se doposud týkaly výhradně zemí vzájemně jazykově,kulturně,geograficky a historicky dosti blízkých,což rozhodně není případ žádných dvou zemí s největšími ligami...

Odpovědět

No jenže pokud budou týmy z G furt uhýbat a závadět vlastní soutěže stane se to nezajímavé protože bude tím pádem nouze o překvapení že je sesadí nějaký ten fotbalový trpaslík a kluby s menším rozpočtem by nepřivedly na stadiony atraktivní soupeře já jsem pro necha to tak jak to je momentálně kdy se i v kvalifikaci můžou vyřadit i dva silnější kluby a není to pak furt jen o tom samém.

Odpovědět

ANO

Odpovědět

No možná by to ligu skvalitnilo kdyby se daly ty nejlepší kluby z české a slovenské ligy dohromady ale na druhou stranu by to byl dost velký nezvyk a kdo vý jaké komplikace by to přineslo osobně nevím jestli být pro nebo proti.

Odpovědět

Blogové příspěvky

DDS

Vstupenky na derby!

Ve středu 1. září začíná prodej vstupenek na 274. derby Slavie se Spartou, které se hraje v pondělí 20. září od 18 hodin v Synot Tip Areně v Edenu. Až do úterý 7. září si mohou přednostně zakoupit pro své rodinné příslušníky či kamarády majitelé permanentek na novou sezónu. Přednostní prodej mohou využít také členové Fanklubu a Odboru přátel.

Pokračovat

Uloženo uživatelem DDS 31.Srpen.2010 v 12:30

© 2010   Vytvořeno uživatelem DDS   Využívá technologii .

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby

Online hry