Anketa

Co si myslíte o možnosti znovuobnovit bývalou federální československou fotbalovou ligu?

Já jsem tímto nápadem absolutně nadšený, už patnáct let tady všem říkám, že rozpad Československa byl nesmysl a ve fotbale to platí dvojnásob. Derby se Slovanem, výjezdy do Žiliny, do Košic, PARÁDA!

Více o tom píše Deník Sport.

Zobrazení: 19

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Ja jstim nesouhlasim, naše liga by jse měla snižit na 12 tymu.
já ani nevím jestli jsem pro a nebo proti :-D ....ale asi o trošku návrh pro
PLUSY: tak ten největší je určitě kvalita ligy, mluví se o 18 týmech, čímž by se zvedlo vytížení a taky příliv kvalitnějších hráčů.... tím pádem týmy budou konkurenceschopnější v Evropě, což se projeví na zvýšených koeficientech a s tím spojený větší počet míst pro evropské poháry (představte si 1. tým LM -4.předkolo nasazený (časem třeba zákl.sk. :-) ), 2. tým LM-3.předkolo, 3.tým EL-1.kolo, 4.tým EL 3.předkolo a vítěz ČS poháru 3.překolo EL ..to by bylo hezký)....liga by byla sponzorována oběma svazy, takže v tom není problém....navíc při redukci na 12 českých a 6 slovenských týmů by i sponzoři raději investovali do prvoligových než těch, na které místo nezbylo....ligu by mohli prakticky hrát jen ekonomicky zajištěné kluby, které budou mít snad vyhřívané trávníky a tím by nemusela být tak dlouhá zimní pauza....navíc by i případným zkvalitěním kádrů a tím lepších výsledků v Evropě stoupla cena hráčů.... ligu by snad navštěvovalo i víc fanoušků, pač bude více kvalitnějších zápasů.....atd.

MINUSY- tak tady ten nevětší bude asi navštěvovanost venkovních zápasů.....a pro nás Slávisty určitě další zdražení vstupenek :-D protože jak říká pan Doležal - koupili jsme kvalitu + vy na ni chodíte = zdražení ....výsledky se neberou v potaz ....

SHRNUTÍ : klady určitě převažují, časový harmonogram a takové věci, zajištění ligy po všech stránkách to už je na svazu.... ale s pohledu fanouška určitě plus....myslím si, že lepší omrzet nějaké zápasy venku na Slovensku a těšit se o víc zápasů doma v bitvách se Slovanem, Žilinou a dalšími předními týmy z česka, které budou jistě kvalitnější než dosud a třeba budem moci vidět v Edenu útočný fotbal od hostujícího mužstva a dočkáme se i pár 15 tisícových návštěv :-)

OTAZNÍK : ten je jeden a to stanovisko UEFA

představte si 1.ligu v tomto složení: Slavia,Sparta,Teplice,Plzeň,Liberec,Olomouc,Ostrava,Mladá B.,Jablonec,Brno,Slovácko, České B.,Žilina,Slovan,Ružomberok,Trnava,Bánská Bystrica,Nitra

nějaký Kladno, Střížkov či Příbram mi tam vůbec nechybí
mě by tam nechyběla ani Sparta
Jsem pro, avšak jak by to bylo s postupem do pohárů? Zvýšil by se počet jejich účastníků třeba na 6, kdyby vznikla společná liga? Postupovalo by se na základě postavení v tabulce, nebo by se postup dělil na českou a slovenskou část? A co když se třeba Žilina umístí ve federální lize na 5. místě a půjde do předkola LM s vítěznou Slavii kdežto druhá Sparta jen do Evropské ligy? Co když spadnou třeba dva slovenské týmy? Jak to bude s postupem do takové soutěže? Tyto úvahy jsou poněkud bezpředmětné, jelikož UEFA nikdy nedovolí vznik této soutěže, protože by tím dala záminku nejlepším a nejbohatším týmům evropy, aby si založily vlastní, soukromou ligu a podkopala by si tak sama nohy!
Tak z toho bych zrovna obavu neměl.Slučovat se chtějí menší ligy,aby společně vytvořili vyšší kvalitu a taky se aspoň trochu přiblížily rozsahem své hráčské základny hráčské základně největších,a tedy logicky i v ligovém fotbale nejsilnějších zemí.
Ty mají svoji fotbalovou základnu natolik širokou,že by jim případné spojení s dalšími ligami už téměř nic nepřineslo-ani ta návštěvnost by se prakticky nezvýšila,neboť už většinou nemá kam se zvyšovat,obsazenost stadionů v těchto ligách je už nyní obvykle vynikající.Negativa by v případě těch velkých lig,narozdíl od těch menších,drtivě převažovaly-jsem naprosto přesvědčen o tom,že z velkých lig by si slučování nepřála vůbec žádná.
Jestli se nepletu,tak o Superlize coby soutěži týmů ze skupiny G-14 se snad uvažovalo coby náhradě evropských pohárů,ne domácích soutěží,ne?A tady se UEFA vskutku nemá čeho obávat-řídí totiž zaběhlé a velmi populární evropské soutěže,které pro nejúspěšnější mančafty představují nemalý zdroj příjmů,kterého se kvůli nejistému projektu pro omezenější počet týmů(tedy s menší diváckou základnou-méně sponzory-menšími výdělky za vysílací práva)nikdo soudný nebude chtít vzdát.Nijak by si tím totiž patrně nepomohl,spíš naopak...
Nezapomeňme taky,že návrhy na spojení se doposud týkaly výhradně zemí vzájemně jazykově,kulturně,geograficky a historicky dosti blízkých,což rozhodně není případ žádných dvou zemí s největšími ligami...
No jenže pokud budou týmy z G furt uhýbat a závadět vlastní soutěže stane se to nezajímavé protože bude tím pádem nouze o překvapení že je sesadí nějaký ten fotbalový trpaslík a kluby s menším rozpočtem by nepřivedly na stadiony atraktivní soupeře já jsem pro necha to tak jak to je momentálně kdy se i v kvalifikaci můžou vyřadit i dva silnější kluby a není to pak furt jen o tom samém.
ANO
No možná by to ligu skvalitnilo kdyby se daly ty nejlepší kluby z české a slovenské ligy dohromady ale na druhou stranu by to byl dost velký nezvyk a kdo vý jaké komplikace by to přineslo osobně nevím jestli být pro nebo proti.

© 2012   Created by DDS.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby