Anketa

Co si myslíte o možnosti znovuobnovit bývalou federální československou fotbalovou ligu?

Já jsem tímto nápadem absolutně nadšený, už patnáct let tady všem říkám, že rozpad Československa byl nesmysl a ve fotbale to platí dvojnásob. Derby se Slovanem, výjezdy do Žiliny, do Košic, PARÁDA!

Více o tom píše Deník Sport.

Zobrazení: 19

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

ne
Já jsem taky nadšen. Jenže zároveň si myslím, že to je celkem nereálný. Za předpokladu, že s tím bude souhlasit česká i slovenská strana (což by asi prošlo) je tady UEFA, která předpokládám nebude podporovat sloučení lig dvou států. Nedělám si iluze totiž, že kdyby to prošlo tady, byl by to precedens pro další zájemce a mohli bychom se dočkat vícero takových lig. Na druhou stranu by UEFA mohla takto přispět ke zkvalitnění slabších evropských soutěží a tím ke zvýšení konkurence v Evropě, oslovení více lidí, tím pádem i sponzorů....No nápad je to minimálně zajímavej a jsem pro. Už bych nemusel na bývalou federální ligu jen vzpomínat....
uz vidim ty hordy fanousku jedouci na pondelini zapas do kosic, presov a podobnych der. z ekonomickyho hlediska by to asi zadnej velkej zazrak nebyl. kvalita by sla nahoru to je jasny. hlavne ale UEFA bude proti. tedy zbytence se vzrusovat
souhlasil bych s československým pohárem tam by to šlo a uefa asi neměla výhrady
myslim, ze realne to je, kdyz monaco hraje Ligue 1 a Cardiff City, Swansea City,... jsou z Walesu, ale hrajou v ANglických soutěžích...
Já bych to bral , zvětšila by se konkurence a fotbal by měl lepší úrověn. Takže tento krok bych jako fanoušek uvítal ,ale myslím ,že by to byl problém k potoji UEFA ,která by musela změnit rozdělení týmů pro souutěže a další věci.
Rozhodně lepší koukat na zápasy typu Slavia x Bratislava než Slavia x Střížkov, v horším případě Střížkov x Slavia...
No já moc nadšenej nejsem. Slováci mají svá špecifiká. Navíc je to asi jediný počin Klause, který mu 100procentně schvaluji.
UEFA nás stejně vykouří, páč by byl problém koeficientů v Evropských pohárech a v nasazování mančaftů do LM a EL.
Něco už chtěli snad Holandsko s Belgií a taky Rakousko snad se Švýcarskem a vždy to vyhořelo na stanovách. Viz snaha Celticu a Rangers hrát Premier League.
Já společnou ligu zažil bez mála 30let a na Slovensku nic moc. Je to lákavé,ale i na úkor pár našich typických klubů jako Budějky,
třeba Hradec, možná Plzeň, Bohemka, Viktorka Žižkov. Zkrátka by pár našich typických mančaftů mezi 1. a 2. ligou muselo ostrouhat.
A Slováci mají Slovan,Žilinu, no a dál?Asi pořád Trnavu,Petržalku,Rožumberok ,nevím Prešov,Košice jsou asi death, jinak to jsou zombíci...
Jednoznačně ano!
Ze sportovního a prestižního hlediska by to byl pro fotbalové fandy rozhodně přínos,o tom není pochyb-je zcela logické,že výběr nejlepších mančaftů z větší oblasti musí být kvalitnější než výběr nejlepších z jeho části-o tom žádná!
Je rovněž zcela logické,že z toho zrovna nebudou nadšeny naše,ani slovenské mančafty,co by se do této soutěže pravděpodobně nevešly(a co hrají první ligu právě zejména ,,zásluhou" nešťastnému rozpadu Československa).To je ostatně taky jeden z(více) důvodů,proč opakovaně naráží snaha klubů z Glasgow hrát nejvyšší anglickou soutěž-je řada mančaftů,co maj obavy,že ty 2 místa by mohly být právě na jejich úkor,a proto hlasují proti.
Překážky jsou tedy v zásadě dvě-odpor neúspěšných uchazečů z domácích soutěží,a pak postoj UEFY-fotbal je bohužel obecně oproti ostatním kolektivním sportům dosti konzervativním,nerad zavádí novinky.V ostatních sportech jsou mezinárodní ligy běžnou záležitostí-jak v basketu(Adriatická či Baltická Liga),tak v hokeji-(nejen KHL,ale např.i lotyšsko-běloruská či rakousko-slovinská liga),u nás např.před několika lety zavedená česko-slovenská Interliga v házené...
Jak už tady leckdo zmínil,o podobných projektech se uvažuje či uvažovalo i jinde v Evropě-Rakousko+Švýcarsko,Nizozemsko+Belgie,možná se mýlím,ale myslím,že i ve Skandinávii by měla tahle myšlenka podporu(např.Brondby či FC Kodaň by se podle mě jistě rádi střetávali s AIK,IFK,Djurgaardenem,Rosenborgem či Valerengou pravidelně),možná i u některých balkánských lig(?).
Proto bude pro úspěch tohoto projektu v podobě posvěcení UEFOU podle mě naprosto klíčovým koordinace se všemi ostatními podobnými projekty,aby je bylo možné předložit ke schválení,po důkladné přípravě,společně-to se pak přeci jen nedá smést ze stolu tak snadno,jako v případě osamocené snahy dvou lig o sloučení...Ani argumentovat např.tím,že tamtěm jsme to nedovolili,tak to nedovolíme ani vám...
Myšlenka podle mě bude mít podporu,půjde o to,nepodcenit náročnost její realizace a mít dobrou vůli dohodnout se spravedlivě např.na počtu účastníků z obou zemí,postupovém klíči,rozdělování finančních prostředků,vysílací práva v obou zemích,termínovou listinu při kolizi s různými reprezentačními akcemi jak nás,tak Slováků,atd.atd...
Ale jak známo:Kdo chce,hledá způsob-kdo nechce,hledá důvod...
Já myslel že se koeficient národní ligy (jestli něco takového existuje) se navzájem prolíná s koeficientem reprezentace. Je to tak?
koeficient ligových týmů nemá z repre nic společnýho
bohužel nereálný, ale možná by nebyl marný nějaký ČS ligový pohár...pro 26 týmů z nejvyšších soutěží, pavoukem doma-venku...čím víc zápasů tím líp..

© 2012   Created by DDS.

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby